12/03/2017 - 20.000 bezoekers voor opening De Krook

Het werd een fantastisch weekend voor de Gentenaren en alle liefhebbers van media en architectuur, want de moderne stadsbibliotheek “De Krook” werd feestelijk ingehuldigd in een prachtig, gloednieuw gebouw vlakbij de Scheldearm in het Gentse stadscentrum. Een project dat Antwerpse Bouwwerken realiseerde!

Vrijdagnamiddag werd De Krook de interactieve stadsbibliotheek, die ook onderdak biedt aan Imec en tal van andere innovatieve organisaties, officieel geopend door de Vlaamse minister van Cultuur Sven Gatz, dit in samenzijn met talrijke genodigden, waaronder de Burgemeester van Gent Daniel Termont en de cultuur-schepen Annelies Storms.

Na dit officiële gedeelte konden alle geïnteresseerden kennis maken met deze spiksplinternieuwe parel van stadsvernieuwing in Gent. Een kenniscentrum dat een broedplaats wil zijn voor cultuur, onderzoek en ondernemerschap.

Meer dan 20.000 bezoekers hebben deze grandioze opening meegemaakt! Het ontwerp aan de hand van de Belgische architecten Coussée & Goris en het Spaans architectenbureau RCR Arande Pigem Vilalta Arquitectes is werkelijk een geslaagde combinatie van moderne architectuur verweven met de oude stadsomgeving. Nu al wordt het gebouw door vele Gentenaars gekoesterd als een parel aan de stroom…

Dit iconische project werd door Antwerpse Bouwwerken in minder dan 3 jaar gerealiseerd. Antwerpse Bouwwerken heeft hier zijn bouwkunde en organisatietalent optimaal kunnen benutten en is bijzonder fier op deze prestatie. Naast AB hebben ook Herbosch-kiere (kaai) en Iemants (metaalstructuur) aan dit grootschalig project deelgenomen.